BG | EN

Новини

Интересна статистика след мача „Лудогорец” – „Лацио”

На 27.02.2014 г. ФК Лудогорец донесе много положителни емоции на цяла България. В мач от Лига Европа срещу италианския футболен отбор „Лацио“, българските футболисти успяха да завършат с равенство. Това, от своя страна, ги изпрати на осминафиналите, където трябва да се срещнат с отбора на Валенсия.

Ето и малко статистика от кухнята на Еволинк, където можете да видите кои са пиковите моменти в онлайн излъчването на срещата, реализирано за БНТ ( www.bnt.bg ). Както се вижда от графиката, през цялото първо полувреме зрителският интерес е нараствал с равен темп, достигайки  13 хиляди едновременни зрители. Почивката в полувремето на мача е отклонила вниманието на не повече от 3 хиляди души. В началото на второто полувреме зрителите са вече 14 хиляди, като ясно се откроява моментът на втория гол за Лацио, който е довел до нов спад в онлайн аудиторията. След това броят на зрителите се увеличава с всеки отбелязан гол. Пикът на гледанията е бил след вкарването на последния, решаващ гол от страна на Лудогорец – тогава са регистрирани повече от 17 хиляди зрители. Над 60% от аудиторията е останала пред компютрите, телефоните и таблетите, за да гледа и коментарите след края на срещата.

Общият брой зрители наблюдавали срещата онлайн надхвърли 40 000.

Ние от Еволинк сме изключително щастливи, че сме допринесли за изживяването на подобно събитие и пожелаваме само победи в следващите мачове на Лудогорец в Лига Европа.

09.06.2021
Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия се довериха на EVOLINK.CDN за онлайн излъчванията на Евро 2021. 
19.03.2020
Излъчването на извънредните брифинги на МС във връзка с Covid-19 се осъществява през стрийминг платформата на Еволинк.  
08.06.2018
BMW Festival 2018 на живо в Интернет със съдействието на Еволинк