BG | EN

Новини

Световното онлайн

Днес стартират решителните мачове от груповата фаза на Световното първенство по футбол. През следващите четири дни всеки ден ще се играят по четири мача, по две срещи едновременно от 19:00 часа и от 23:00 часа.

Българската национална телевизия ще излъчва всичките срещи чрез стрийминг платформата Evolink.CDN на сайта bnt.bg/fifaworldcup. Всеки зрител ще може да гледа едновременно БНТ 1 и БНТ2 на телевизионния си екран и на екрана на своя таблет или персонален компютър. Така няма да се налага да превключва между каналите на своя телевизор.

Специално за старта на Световното първенство Еволинк активира и още една много полезна добавка в онлайн излъчванията. Избирайки т. нар. Catch-up TV, онлайн зрителите имат възможност да „превъртат“ назад в живото излъчване в произволно избран от тях момент. Не е нужно да се чакат официалните повторения на интересните ситуации. Всеки сам може да върне предаването назад до 60 мин., когато и колкото пъти поиска, да сложи на пауза фала за дузпа, да прегледа първото полувреме набързо, ако го е изпуснал, или дори да пуска отново и отново любимия си гол от мача.

Еволинк отчита рекорден интерес към онлайн видео излъчванията за първите 10 дни на шампионата в Бразилия.

Над половин милион уникални зрители са наблюдавали срещите онлайн, като най-голям интерес до момента е предизвикала срещата Испания-Чили на 18-ти юни.

Нараства броят на зрителите, наблюдавали онлайн излъчванията през мобилни устройства, като статистиката показва 19% зрители с базирани на Android мобилни устройства, 9% зрители през IOS базирани мобилни устройства и 72% онлайн зрители чрез персонални компютри.

09.06.2021
Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия се довериха на EVOLINK.CDN за онлайн излъчванията на Евро 2021. 
19.03.2020
Излъчването на извънредните брифинги на МС във връзка с Covid-19 се осъществява през стрийминг платформата на Еволинк.  
08.06.2018
BMW Festival 2018 на живо в Интернет със съдействието на Еволинк