Футболен уикенд онлайн: Бензема е по-гледан от Балотели

Първият уикенд на Световното първенство по футбол ни предложи цели седем срещи. Кои от тях бяха най-интересни? Кои мачове са гледани от най-много зрители онлайн? Имаше ли зрители в 04:00 ч. през нощта?

Искаме да споделим с вас една графика, която дава отговор на тези въпроси.

 На графиката е илюстриран броят едновременни зрители, наблюдаващи програмите на БНТ1 и БНТ HD онлайн.

Целият видео стрийм се реализира единствено чрез нашата Evolink.CDN и ние знаем съвсем точните цифри, но умишлено сме ги скрили.

Даже без да показваме точните стойности на графиката, тенденциите са съвсем очевидни и много любопитни.

В събота, 14-ти юни, интересът на аудиторията е растял с всеки следващ мач, като пикът на интереса е бил срещата Англия - Италия. Много по-малко хора са останали будни да наблюдават срещата между Кот д'Ивоар и Япония, но такива все пак е имало. Изненадващо за нас, най-много зрители за целия уикенд е привлякла срещата Франция - Хондурас.

Интересът към изявите на Меси и компания е пострадал от будната съвест на зрителите, за които понеделник е бил работен ден.

Любопитно е да се проследи и друга тенденция - срещите с по-ранен час привличат повече зрители през второто полувреме, а за тези с по-късен начален час пикът в зрителския интерес е бил краят на първото полувреме.

От кои държави са били зрителите? Само от България, по изрично искане на FIFA и БНТ.

Очаквайте още любопитни статистики около онлайн излъчванията на Световното първенство.